maandag 10 oktober 2011















Marklin bouwde dit type loc.ook voor spoor 1 (voor de oorlog) en ik meende ook voor spoor 0 en gaf ze koppelstangen,die ze nooit hebben gehad! Ze gebruikten dan onderstellen van stoomlocs,die ze toen ook maakten! Dit natuurlijk uit economisch oogpunt, zou tegenwoordig niet meer gedaan worden!Bovenste foto,nog een paar door knutselaars verbouwde locomotieven!










De"Buchli"locs. Ae 3/6 1 van de SBB. Deze foto kun je niet meer maken! Opstelling voor de lok.loods te Zurich rond 1970.










Drie van deze machines voor een olietrein










Een paar hadden als proef ook stangen stroomafnemers!












Wat mij betreft de bekendste ( op de "Krokodil" na) en ook mooiste elec.locomotief van de SBB. Op een paar museummachines na, zijn ze allemaal verdwenen! De zijkanten waren niet gelijk.,zie foto's Er is ook een serie van 126 machines gebouwd van hetzelfde type ,maar dan met vier aandrijfassen! Ae 4/7.Hiervan bestaan ook nog een paar machines.










De eerste loc. bedoeld als testloc.voor de diverse aandrijvingen. Aan één zijde Tschanz (links) de andere zijde die van Buchli, de laatste werd uiteindelijk gekozen voor de serie machines.


















Geen opmerkingen: