vrijdag 20 november 2009


Na het werken was er een gezellig samenzijn, het doet mij denken aan onze clubuitjes naar Zwitserland! Met vooral mooi en zonnig weer! Alleen staat er hier geen " stange"op tafel!



Ze moeten deze locs. vervangen, die ik persoonlijk mooier en interessanter vind, maar ja, deze zijn al ruim een 60 jaar oud en worden duur in onderhoud! Rangeerloc.E 2/2 922



In Zwitserland worden een paar keer per jaar jeugdbouwweken gegeven. Onder de leiding van enkele modelbouwers worden, vooraf bepaalde en niet te moeilijke, modellen gemaakt van locomotieven en wagens. Wielen met assen, motoren en tandwielen worden verstrekt aan de deelnemers, die dan dat bepaalde model kunnen bouwen. Ze worden ondergebracht in een hotel en blijven daar dan de hele week. In dit geval was het in Pura (Tessino) . Dacht dat het geheel ongeveer een 450 frs. kost ( materiaal,kost en inwoning inbegrepen) ze bouwden een model van de nieuwste SBB rangeerloc. 922 voor spoor O en de De 2/2 van de Rh.B. voor spoor Om. Hier een foto van een drietal jeugdigen met hun voltooide modellen van een De 2/2. Ook volwassenen kunnen en doen mee. Een aardig initiatief! Dat is een methode die ik ook probeer te gebruiken met jongeren, ( alleen geen hele club, maar 1 a 2 jongens hoogstens, tegelijk!)die daar interesse voor hebben, tot nu toe lukt dit aardig zo geef je ze aardigheid en wat vaardigheid in die mooie hobby! In de loop der jaren hebben zo vele jongelui de revue gepasseerd, met enkelen heb ik steeds contact gehouden, anderen verdwijnen of krijgen andere interesses! Zou dit geen idee zijn voor de NVM, ze klagen dat er zo weinig jeugd komt! Als dit in Zwitserland kan moet dit hier ook mogelijk zijn ,het vergt natuurlijk wel enige organisatie! Het goldt voor de jongens ook als een werkweek en kregen ze vrij van school!




Geen opmerkingen: