maandag 22 december 2008

Nogmaals Balson Krokodil met rijtuigen.
De "Mecklenburg" één der stoomlocomotieven van het Swiss Vapeur Parc.

Het interieur van het model van de kerk van Saanen.

Een model van een treinstel van de Bex-Villars-Bretaye baan op het Swiss Vapeur Parc.



De personen treinen werden getrokken door een model van een Montreux-Oberland-Bahn loc.waar de bestuurder inzat. Kennelijk waren dit, in tegenstelling tot onze Stoomgroep, gehuurde en betaalde krachten, meestal jongelui, die verder weinig interesse toonden op vragen van de bezoekers, dat is jammer!




Een totaal foto van deze grote machine.





Ook een grote amerikaanse loc. reed rond met twee tenders. Juni 2007.






Het kasteel van Aigle ( een stad in de buurt) als model, op het Swiss Vapeur Parc. Wij hebben op de Stoomgroep een mooi grasveld op een heuvel, heb wel eens voorgesteld daar een model van het Muiderslot te bouwen met bloembolvelden er om heen.... maar ja....!







Een model van de kerk van Saanen, schaal 1:4. Swiss Vapeur Parc. De meeste treinen die in dat park rijden zijn modellen van meterspoor banen uit de omgeving, Chablais wordt die streek genoemd. Daarom kunnen ze die modellen vrij fors bouwen, de schaal zou eigenlijk 1:5.4 moeten zijn, maar ze hebben alles afgerond op 1:4. Bijna alle locomotieven en motorwagens zijn diesel-hydraulisch, behalve de "Krokodil", die is zuiver electrisch, kan op geladen accu's ruim een dag rijden.








De grote hangbrug in het park. De brug is 50 m.lang en een nabootsing van de Brooklinbridge van New York. Alles is op schaal 1:4 gebouwd, ook de treinen en gebouwen.o.a.de kerk van Saanen. De locomotief is een model van een machine die speciaal gebouwd is (2 stuks) voor de autotreinen die door de basistunnel tussen Realp en Oberwald rijden.









Nog een foto van de Rh.B Krokodil.










De Rh.B. Krokodil van het Swiss Vapeur Parc gebouwd door Balson ( Stein am Rhein)











Website: http://www.swissvapeur.ch/












De ligging van het Swiss Vapeur Parc aan het meer van Genève. In Juni van elk jaar zijn er een week feestdagen en komen er gemiddeld zo'n 100 machines uit geheel Europa.

Geen opmerkingen: