zondag 30 november 2008

De grote dubbelloc.van de SBB met Buchli aandrijving, gebouwd 1931
Nog een foto van de aankomst van de "Krokodil" met het lichtstaalrijtuig




En wie schets mijn verbazing, het clubgebouw van de Urner Eisenbahn Amateurs. Ik heb aan de deur staan rammelen maar er was niemand aanwezig, het was trouwens ook zondag.


Een tweetal oudere rangeerlocs.stonden in de loods er achter vaag zichtbaar de grote dubbeloc.



Kleine en grote rot.sneeuwruimers stonden op het terrein, voorlopig waren ze niet nodig




Regelmatig kwamen er containertreinen door het station met zulke locs. er voor, vaak ook nog werd er een opdrukloc. bijgezet, om de koppelingen te ontzien, als het gewicht van de trein te groot was voor het berijden van de hellingen.





Ook een nieuwe dieselloc. stond op het terrein, qua bouw zowat gelijk aan de 6400 van de NS.





Al jaren staat er in Ertsfeld op het SBB.terrein een "Krokodil"op een stuk spoor opgesteld. Het groen is grijs geworden. De bedoeling is deze machine daar weg te halen ,uiterlijk op te knappen en in zijn geboorteplaats Winterthur weer op te stellen.







SBB motorwagen (lichtstaal type) nu van Swiss Historic te Ertsfeld.




Zomer 2005 was ik op bezoek in Ertsfeld (Gotthardbaan) , na toestemming heb ik de werkplaatsen bezocht van de SBB. Hier worden de Buchli dubbelloc. in stand gehouden en een "Krokodil", de laatste was op pad met een aantal duitse trein fanaten! Mij werd vertelt dat hij om 17.00 hr.terug zou komen, wat ook precies plaats vond, hij had één personen rijtuig aan de haak, en wel het proto type lichtstaalrijtuig uit 1936.




Het proto type lichtstaalrijtuig dat met de "Krokodil"meekwam te Ertsfeld










Geen opmerkingen: