
zaterdag 31 januari 2009

maandag 26 januari 2009
zondag 25 januari 2009
dinsdag 20 januari 2009
zaterdag 17 januari 2009



Het demonteren van de wielen van een draaistel van een 7 1/4 " 6400 dieselloc. De wielen van deze machine moeten alle 8 vernieuwd worden.
Zie voor meer informatie http://www.stoomgroepwest.nl/

dinsdag 13 januari 2009



Beiden zijn nu museumlocs.( Swiss Historic) en rijvaardig. Er is een complete trein bewaard, triest dat de NS en het Spoorwegmuseum geen kans zien één stoomloc.rijvaardig te houden. Ik denk dat de SBB wel een vijftal stoomlocs.rijvaardig heeft en dan niet te vergeten alle oude elec.locs die regelmatig rijden, allen van Swiss Historic. En dan wil ik niet over ons spoorwegmuseum praten met zijn achtbanen!!! Neem een voorbeeld aan het museum te Luzern, York en Mulhouse! Dit moet mij toch wel even van het hart!
Enkele schetsen van de lichtstaal rijtuigen van de SBB. Er waren verschillende types, natuurlijk alle klassen, bagagewagens , met middeninstap, restauratie rijtuigen , rijtuigen met open balcons, rijtuigen met aan een zijde een dicht balcon en aan de andere zijde een open balcon, Stuurstandrijtuigen, ook bagagewagens met een stuurstand. En niet te vergeten de bijpassende locomotieven Re 4/4 1. In het Verkehrshaus staat op schaal 1: 10 een complete trein. De rijtuigen waren een 20 ton lichter dan de oude stalen rijtuigen, wel een belangrijk verschil. In 1939 reed ik voor het eerst in zo'n trein op weg van Bern naar Lausanne. Voor dat de Re 4/4 1 er waren werden de oudere locs.met Buchli aandrijving gebruikt, die waren wat gewijzigd en konden nu in de bochten 110 km/h rijden inplaats van 100 km/h.



De 2 en 3 assers van de zwitserse spoorwegen zijn gebouwd tot 1924. In 1964 waren ze verdwenen. Vooral na de komst van de lichtstaal 4 assers in 1936 werden ze geleidelijk afgevoerd. Enkelen werden daarna nog een tijd gebruikt als conducteurswagen voor goederentreinen of als opslagwagen een paar hebben het overleefd en zijn schitterend gerestaureerd. In de oorlog werden van een aantal drieassers de middelste as verwijderd en de wielen gebruikt voor nieuw te bouwen goederen wagens.
Model Landwasser viaduct. Om baan. (Swiss Historic gebouw) , Interlaken.
Station Disentis, spoor Om baan. (Swiss Historic gebouw)






De grote spoor O baan in het gebouw van Swiss Historic, Interlaken. Het is een module baan met bovenleiding, die nu verhuisd is naar Uster (Oude lok.remise)
Model van een drie-phasen loc. van de SBB. voor de Simplontunnel.(Swiss Historic).
3-assig sneltreinrijtuig van de SBB. Spoor 1 model (SBB Historic Interlaken) Helaas zijn deze modellen en de grote spoor O baan niet meer in dat gebouw aanwezig en de spoor Om baan gaat er ook verdwijnen. De SBB heeft lange tijd twee en drieassers gebruikt omdat deze rijtuigen veel lichter waren dan de toen gebouwde vierassers ivm. de vele hellingen op hun trajecten.











maandag 12 januari 2009











Over de oude brug gaat een verhaal. De Zwitsers kregen medewerking van de duivel om de brug te bouwen! Mits hij het eerste levende wezen dat over de brug ging mocht houden. De Zwitsers stuurden een bok over de brug......!
We passeren vele tunnels,viaducten en sneeuwgalerijen.

Abonneren op:
Posts (Atom)